Sylwestrowe przyjęcie zawsze wiąże się z dużą dawką zabawy. Jest to świąteczny czas, a goście będą oczekiwać niektórych tradycyjnych zwyczajów noworocznych. Trąbki i szampan uważane są za obowiązkowe elementy każdej sylwestrowej imprezy. Powinno się także wziąć pod uwagę oczekiwania gości podczas planowania sylwestrowego menu.

Policz zaproszonych gości

kalkulator

Zdecyduj, czy twoje menu wymaga kolacji przy stole dla sześciu osób czy bardziej odpowiednia będzie forma szwedzkiego stołu dla sześćdziesięciu gości. Liczba osób zaproszonych na twoje sylwestrowe przyjęcie ma bezpośredni wpływ na twoje menu.

Zadbaj o wykwintność

krewetki

Nawet jeśli sylwestrowe przyjęcie posiada luźny charakter, istnieją pewne elementy, które muszą znaleźć się w menu. Szampan i czekolada są dwoma ważne składnikami w menu sylwestrowym. Znajdź sposób na przygotowanie eleganckich potraw, takich jak polędwica, krewetki, homary i małże i umieść je w swoim menu.

Zastanów się nad budżetem

portfel

Możesz nie być w stanie zaserwować polędwicy dla wszystkich swoich gości, ale możesz zastosować małe kawałki fileta owinięte plasterkiem boczku nadziane na wykałaczki i tworzące dekoracyjne koreczki. Zaplanuj kilka prostych przystawek, aby zmieścić się w granicach wyznaczonego przez ciebie budżetu.

Pomyśl o drinkach

hawana drink

Nie można świętować nadejścia nowego roku bez fantazyjnych drinków sylwestrowych. Potrzebujesz czegoś musującego. Jeśli szampan jest zbyt drogi na twój budżet, wypróbuj musujące wino, a dla kierowców sok owocowy. Dobrą alternatywą jest zaserwowanie specjalnego drinka tuż przed północą, podając go w świątecznych kieliszkach, aby dodatkowo podkreślić jego szczególność. Można nawet udekorować kieliszki kręconymi wstążkami lub zawieszkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zaloguj się


Zarejestruj się


Reset hasła

Wpisz nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z odnośnikiem do ustawienia nowego hasła.