Lepiej wygląda, lepiej smakuje! W Sylwestra serwuj dania w kieliszkach, aby nadać im wysokiej klasy, a jednocześnie uzyskać korzyść wydając mniej pieniędzy na mniejsze porcje.

Czekoladowe founde

Czekoladowe founde jest zawsze wielkim hitem na imprezach. Najprostszym sposobem na przygotowanie tego dania jest roztopienie czekoladowych cukierków lub czekolady i podgrzewanie ich na małym ogniu aby pozostały w płynnej postaci. Podawać z ciasteczkami, ciastem, pokrojonymi owocami lub z czymkolwiek innym co mieści się w Twoim budżecie.

Co będzie potrzebne do przygotowania?
2 tabliczki gorzkiej czekolady lub cukierki czekoladowe
biszkopty lub ciasteczka
100 ml śmietany kremówki
2 łyżki masła
2 łyżki likieru
owoce (wedle uznania)
+ zestaw do founde

Ciasteczkowy koktajl

Zaserwuj kilka rodzajów ciasteczek w kieliszkach do Martini lub innym wysokim naczyniu, aby sprawić wrażenie wyrafinowanej kolekcji. Ułóż kieliszki wzdłuż blatu stołu lub na stole pod ścianą, aby goście mogli po nie sięgnąć kiedy tylko przyjdzie im ochota na słodką przyjemność.

Co będzie potrzebne do przygotowania?
kilka rodzajów ciasteczek w różnych kształtach (najlepiej czekoladowe)
drobne owoce do dekoracji
+ kieliszki do Martini

Krem toffi z jabłkami i serem

Ser i herbatniki wydają się przystępnym pomysłem, ale tą bazę można uzupełnić o dodatkowe, fantastyczne składniki. Aby utrzymać niski koszt dania zmiksuj krem serowy, herbatniki z jabłkami oraz toffi i uzyskaj przepyszny mus!

Co będzie potrzebne do przygotowania?
ser twarogowy
herbatniki
3 jabłka
toffi (roztopiony cukier i śmietana)
+ mikser

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zaloguj się


Zarejestruj się


Reset hasła

Wpisz nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z odnośnikiem do ustawienia nowego hasła.